Razni recepti · Rerna · Slaniši

Zapečeni sendvič iz rerne

 

Ovaj doručak nije neko veliko otkriće, nego prosti sendvič zapečen u rerni, napravljen od sastojaka koje trenutno imate, pa su stoga sastojci podložni izmjenama. Kako je danas, u odnosu na prethodne dane, značajno zahladilo, jelo mi se nešto toplo, a da je u obliku sendviča, pizze ili nečeg sličnog. Neko toplo pecivo bi bilo savršeno, ali za to treba malo unapred misliti i planirati. 🙂

Sastojci:

  • nekoliko kriški hljeba
  • malo maslaca
  • kečap ili paradajz sos
  • nešto od mesnih proizvoda – šunka, pršut, mogu čak i viršle
  • neki sir, ukoliko ga imate

Priprema:

Uključite rernu na 200 °C, pri čemu ja uključujem gril varijantu grijača. Ako nemate gril, možete da uključite samo gornji grijač, ali morate duže čekati dok se grijač zagrije, i zbilja ne znam da li se isplati da takvo nešto radite.

Kriške hljeba premazite sa malo maslaca i ubacite u rernu na dva do tri minuta, tek toliko da se hljeb zagrije. Izvadite, premažite sa kečapom, posložite nešto od mesa i ponovo ubacite u rernu, minut do dva.
sendvic iz rerne

U sledećem koraku stavite sir, te ponovo vratite u rernu na još pet minuta i to je kraj.
rendanje sira

Ja sam koristila domaće suho meso, dimljeni rikota sir i neki najjeftiniji topljeni sir u listićima.
Ovu dimljenu rikotu sam donijela sa nekog putovanja i da budem iskrena sad sam je prvi put probala i nije ništa specijalno. Ako me čulo ukusa ne vara, nešto kao dobro ocijeđeni mladi sir koji je potom prodimljen. Mislim da sam čak možda i probala nešto slično sa obližnje pijace, kod teta što prodaju mliječne proizvode, samo što se u njihovoj izvedbi zove dimljeni mladi sir.

Ovakve doručke/večere sam pravila i sa isjeckanim viršlama, takođe kriške hljeba sam mazala sa mješavinom kečapa i pavlake, a kada je bilo sira sa plemenitom plijesni i to sam stavljala i zapecala, tako da sam na te sendviče stavljala skoro sve što mi se nađe pri ruci, tj. u frižideru. 🙂

Evo još par slika od danas. 🙂
zapeceni sir

sendvic sa mesom i sirom

zapeceni sendvic

Komentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s